Att åka på festival, det är speciellt. Det oavsett vilken festival man gillar. En del föredrar att åka på rena rockfestivaler, andra vill att det ska vara blandad musik. Oavsett vilken eller vilka du tänker att åka på nästa år, så har du här lite tips att tänka på.

Saker att lämna hemma

Du bör lämna dina allra bästa skor hemma, för efter festivalen så kommer skorna du har på dig att inte direkt se ut som då du kom dit!

Sedan bör du lämna hemma saker som är stöldbegärliga. Tyvärr är det så att där det är mycket folk, där förekommer det även stölder. Så ta inte med saker du verkligen inte vill bli av med. 

Om du känner att det du packat ner är saker som du skulle sörja om de försvann så har du förmodligen packat fel.

Alkoholhaltiga drycker

Alkohol och festival är ofta förknippat med varandra. Det finns dock lagar och regler att tänka på. Är du under 18 kommer du inte bli serverad i öltält eller liknande. Är du äver 18, ha med ditt leg och köp inte ut till de som är yngre!

En hel del har med eget hemifrån, men tänk på att dricka med måtta, varannan vatten så att du mår bra och inte missar de band du vill spela. 

Packning

Packning har vi haft uppe en del innan, men tål att tas upp igen. Det är så klart även individuellt vad du tar med samt att de även beror lite på vilken festival. Det beror även på om du tältar eller om du har husvagn. Kan vara skönt med sovsäck så väl som varm filt, som även funkar utanför tält eller husvagn svala nätter. 

I toalettväskan så bör du därtill också packa ner;

  • solkräm
  • våtservetter
  • plåster
  • huvudvärkstabletter
  • ficklampa
  • vätskeersättning

Säkerheten

Vi har redan nämnt att det kan finnas tjuvar. Så håll koll på de ägodelar du bär med dig. Telefon, nycklar, pengar med mera. Ha uppsikt tillsammans bland vännerna och håll ihop med dem. Det är mycket folk som vistas i området och med alkohol i kroppen och så stora folksamlingar så kan mycket hända. Kissnödig på natten exempelvis? Be kompisen hänga med om du inte vågar gå själv. Samma sak på festivalens område, se till att ta hand om varandra. 

Nu är det ju nästa år som det är dags för festivalerna, men det är alltid bra att vara förberedd i god tid. Vi hoppas ni får en fin festivalsommar 2020, tills dess, Gott nytt år!

 

27 dec 2019