En ljummen festivalöl kan vara nog så god, men, det är inte fel att även kunna dricka lite goda drinkar. Du kanske tänker det är svårt att blanda dessa när du är på festival? Du måste inte ha sjuttielva saker med dig. Det räcker med en flaska vodka samt en nypa kreativitet! För många av ingredienserna kan du hitta på festivalområdet!

En White russian kan du göra till exempel. Orginalversionen består av vodka, Kahlúa och grädde. Vodkan har du ju med dig. Sedan kan du ta kallt snabbkaffe och sedan går du till en matvagn som säljer kaffe och be ödmjukt om att få ta några tetramjölk som du kan blanda ner. Lägg till en rad med choklad och du har perfekta drinken.

En annan variant är Strawberry daiquiri. Den ska ju göras på rom, men det funkar med vodka! Sedan var det ju detta med jordgubbar, limejuice och socker. Istället för jordgubbar kan du lätta använda såna där klämmisar som egentligen är till för bebisar och innehåller en fruktgegga. Blanda ut det med lite Sprite istället för limejuice och avsluta det hela med en härlig isglass med jordgubbssmak.

15 maj 2020